Bewust zwanger

Moeder worden vanuit liefdevolle verbinding ~ met jezelf en je kindje

Maak nu (heerlijk!) bewust tijd voor ontspanning en verbinding tijdens je zwangerschap

Je bent zwanger! Dolgelukkig ben je.
En terwijl je druk (en blij) bezig bent met babyspullen, werk, sociale contacten of een al ronddartelend dreumes, razen de 9 maanden voorbij.

9

Bewuste aandacht en contact, verbinding

Rust, tijd en ruimte vinden voor bewuste aandacht voor jezelf en het kindje in je buik. Écht samen zijn, contact maken, je werkelijk verbinden – het lijkt je heerlijk maar thuis komt het er nauwelijks écht van.

9

Even écht uitrusten, tot rust komen

Wérkelijk tot rust komen en uitrusten, ook meer ‘in de diepte’ – je zwangere lijf hunkert er naar en je hoofd misschien ook wel … maar zó eenvoudig blijkt dat nog helemaal niet te zijn. Hoe kom je daar?

9

In vertrouwen naar de bevalling

Diepe ontspanning, overgave en vertrouwen – contact met je lijf, bewust van je ademhaling, ontspannen ook daar waar je niet eens wist dat er spanning zat, vertrouwen. Heerlijk voor nu én voor de bevalling.

9

Samen met je (beval)partner

Een groeiend kindje in jóuw buik en jíj gaat straks bevallen. Daarbij kun je de steun van je (beval)partner maar al te goed gebruiken. En bovendien: hóe fijn is het om ook nu samen stil te staan bij dit wonder!

Bewust zwanger: een basisbehoefte

Stel je eens voor: Met een glimlach op je gezicht wrijf je met je handen liefdevol over je buik. Je hart wordt warm wanneer je kindje onder jouw handen reageert en jullie vanuit lijf en hart verbinding maken. Hoewel je ‘babybuik’ echt al zwaarder begint te worden voelt je lijf zacht en ontspannen. Je ademhaling is rustig net als je gedachten. Je bent even helemaal in het moment, in je lijf aanwezig en geniet van de rust, ontspanning, overgave. En trots.
Mijmerend over de bevalling voel je vertrouwen.
In jezelf, je kind, je (beval)partner. In je lijf, de natuur.
Een prachtige, gezonde imprint die je nog ongeboren kind meeneemt.
Je verheugt je erop dit kleine mensje over een tijdje gezond in je armen te houden. Nieuwsgierig naar wie het is.
Door bewust stil te staan bij je zwangerschap heb je ruimte gemaakt voor werkelijk aanwezig zijn en verbinding; dé basisbehoefte van elk (ongeboren) kind.

 

“Een kind ‘marineert’ tijdens de zwangerschap in de gevoelens van de moeder en de sfeer van de leefomgeving.
Hoe heerlijk als deze ontspannen, vrij en licht zijn. Een pracht van een levensstart!”

Ik heb het gemist … en ik niet alleen

Mijn eerste zwangerschap – naast dat ik straalmisselijk overuren maakte in het kleinste kamertje van het huis – was ik er volop mee bezig. Stralend volop.
Mooie kleding waar mijn buik opvallend in uitkwam, kleertjes, kleurtjes, kinderwagen – je weet het wel. Én ik ging – mét mijn partner – naar een zwangerschapscursus.
Toen ik 11 maanden na de bevalling zwanger was van de tweede, zag het er opvallend anders uit. Een dreumes in huis, vermoeidheid en bekkenklachten, spanning rondom een stuitligging  en ‘die cursus hebben we toch al gedaan’. Natuurlijk, ook nu was ik trots en totaal blij, maar écht stilstaan bij mijn zwangere lijf, werkelijke ontspanning ervaren en in alle rust contact maken met mijn kindje en ‘horen’ wat hij nodig had, dát kwam er véél te weinig van.
Je kunt je voorstellen hoe het bij nummer 3 ging … En wat heb ik het eigenlijk gemist, het werkelijk stilstaan tijdens deze zwangerschappen. Ik denk mijn kindjes ook.
Nu weet ik dat het héél anders kan. Bewust en in verbinding. Er écht zijn, in contact. Met jezelf en met je kindje. En eigenlijk is dat ook echt een basisbehoefte.
Kom jij daarvoor zorgen voor je kindje en jezelf? Ik kijk naar jullie uit!

Rust, vertrouwen en verbinding ~ samen ontspannen zwanger zijn, samen genieten!

Bewust vertragen

Het leven vraagt veel van ons – óók wanneer we zwanger zijn. Van bewust vertragen komt niet altijd genoeg: terwijl je lijf er een belangrijke taak bij heeft!

Ontspanning en (zelf)vertrouwen

Licht bewegen en met aandacht aangeraakt worden. Aandacht voor je ademhaling en contact met je lijf en kindje. Ervaar diepe ontspanning en (zelf)vertrouwen.

 

(Samen) stilstaan bij het wonder

Genieten van deze bijzondere tijd, je zwangere lijf, het kindje in je buik. Samen met je kindje (en partner) vanuit bewust contact – vanuit verbinding!

Ervaringen van zwangeren die jou voor gingen

Tijdens de sessies vond ik rust in mijn volle leven en ontdekte ik welk gevoel en overtuiging ik wilde vasthouden, hoe de bevalling ook zou verlopen. Geen uitgebreid bevalplan maar oneindig vertrouwen in de natuur, mezelf, kind en partner.

Flo

Een diepe ontspansessie, ademhaling oefenen,
tot rust komen, beetje yoga én een sessie samen met mijn partner.
Heerlijk!

Esther

Dit is hoe het werkt:

Ontspannen alle aandacht voor je veranderende lijf, je kindje en de bevalling die eraan komt: heerlijk!
We gaan er samen voor zorgen. En het gaat fijn zijn, heel fijn!
Wanneer je de volgende stappen volgt, ontmoeten wij elkaar snel:
Ten eerste: doe wat bij jou past – eerst even telefonisch kennismaken of je direct aanmelden voor de 3 sessies Bewust zwanger.
Vervolgens: laat mij je interesse weten via het contactformulier óf door mij te bellen of een Whatsappje te sturen.
Tot slot: verheug je op onze (eerste) afspraak – we gaan er iets moois van maken samen. Ik kijk naar je uit!

Já! Heerlijk, even bewust tijd en aandacht voor mijn kindje en mij