Dankbaar begeleid ik de kinderen van nu naar gezond hun plek innemen in hun lijf, op aarde en bij hun ouders

Verbonden, eigen en vrij - liefde!

Over Mij 

Het is een frisse voorjaarsavond in 2006. Na een lange dag met mijn drie jonge kinderen sta ik voor de spiegel. Ik kijk in mijn ogen. Een steek van verdriet gaat door mij heen. In mijn ogen die ooit zo sprankelden, is het leeg. Ik zie geen leven meer. Ik zie mezelf niet meer.
Au.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Ik had dromen voor het leven. Voor mezelf en mijn gezin. Ik wilde me gewoon gezond voelen. Samen ontspannen en voluit plezier maken. Ik wilde een geweldige moeder zijn. Ik wilde genieten van de liefde.
Voor een deel lukte dit. Ik vond het moederschap geweldig en genoot vol dankbaarheid en trots van en met mijn opgroeiende kinderen. Tegelijkertijd worstelde ik mezelf ook door het leven.

Mijn dagen voelden vaak als overleven

De chronische vermoeidheid die mij al sinds mijn tienerjaren parten speelde. De onrust in mijn huwelijk en gezin. De eenzaamheid, leegte en een ongrijpbaar verdriet in mijn diepste binnenste. Ze hadden grote impact op mijn dag en wie ik kon zijn als moeder.
Naast m’n eigen struggle kwam ik al vroeg in het moederschap voor grote uitdagingen te staan. Zonder het echt te beseffen ploeterde ik mezelf door een postnatale depressie. Tijdens een zwangerschap ging ik door een diepe crisis in mijn huwelijk. Tweeënenhalve week na haar geboorte stopte mijn kind met ademhalen en werd met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht.

Jarenlang maakte ik me zorgen om mijn gezin

Gaat het wel goed met mijn kinderen? Zijn ze wel gelukkig? Ben ik wel een goede moeder? Hoe komt er weer ontspanning in ons gezin?
Hoe kan ik alles wat er is gebeurd verwerken? Hebben mijn kinderen last van hoe ik mij voel? Wat heb ík nodig om mij weer gezond en gelukkig te voelen? Zelf en samen met mijn kinderen, wij als gezin.
Eindeloos veel vragen die maar rond bleven razen in mijn hoofd.
En waar ik het antwoord eigenlijk wel op wist: er was iets nodig om mijzelf én mijn kinderen weer gelukkig te maken. Ik had alleen géén idee hoe. Ik voelde me van binnen zo ellendig machteloos en kwetsbaar.
En naar buiten toe bleef ik maar glimlachen.

Tot die avond voor de spiegel alles veranderde

Ik kon er niet meer omheen. De glimlach hield het niet meer vol: de leegte in mijn ogen en de schok van verdriet die ik daarbij voelde vertelden mij alles. Ook al wist ik nog niet hoe: het móest anders. Voor mezelf en voor ons allemaal.
Mijn zoektocht begon. Het werden uitdagende, diep transformerende jaren met veel innerlijk werk en opleidingen als yoga, meditatie, healing, massage, familieopstellingen en NEI therapie. Ik leerde veel over mijzelf en over (het) leven. Als professional, als kind en als moeder.

Eindelijk begreep ik hoe het zat

Alle pijn en leegte die ík voelde, was niet van mij alleen. Al mijn hele leven droeg ik ook de ballast van anderen. Als hoogsensitief kind voelde ik de energie van alles en iedereen om me heen, en ik ontdekte dat trauma’s generatie op generatie worden doorgegeven. Ook ontdekte ik hoeveel trauma niet alleen een moeder maar ook een kind al tijdens conceptie, zwangerschap en geboorte kan oplopen.
Pijnlijk en een enorme opluchting tegelijkertijd.
Dus daardoor liep mijn leven zo stroef.
Nu begreep ik pas hoe ik écht voor mezelf en mijn kinderen kon zorgen.

Dit moet anders, dit kán anders.

Tijdens mijn zoektocht realiseerde ik me ook dat ik eigenlijk al mijn hele leven in staat was om anderen ‘te lezen’. Én te helpen … Ik voelde als kind al haarfijn aan wat een ander, en wat de wereld nodig had. Nadat ik mijn eigen processen had doorlopen voelde ik het vanuit mijn tenen: HIER kan ik het verschil maken.
Alles viel langzaam samen. Wat een bevrijding. In deze leerzame 18 jaar ontwikkelde ik me als mens en moeder, en als krachtige en liefdevolle professional. Met mijn unieke mix van talent, kennis, vaardigheden én liefde en plezier werk ik nu voor jou en je kinderen met één doel: Gelukkige kinderen en gelukkige ouders.
Voor nu, en voor de toekomst.

En zo ben ík gelukkig:

  • Ik heb de gróte droom dat medische en energetische zorg op een dag liefdevol en totaal geaccepteerd hand in hand gaan, elkaar aanvullen, versterken. Dromen zijn om elke dag een stapje bij dichterbij te komen. Op een dag word ik dan ook met open armen ontvangen in ziekenhuizen om bij te dragen aan de gezondheid van kinderen en hun ouders.
  • In de woonkamer, op een feestje of op blote voeten in het zand: ik word dolblij van dansen. Én van zingen. Dat laatste zou ik dan ook nog wel eens beter willen leren 😉
  • Mooie gesprekken over persoonlijke onderwerpen, schaterlachen tijdens een mal spelletje, oer-gezonde maaltijden koken en smullen van een schaal bittergarnituur. Ik leef het liefst álles!
  • Buiten, buiten, buiten zijn. Het groen, ontluikende knopjes, de veelheid aan kleuren van bloemen, struiken en bomen in bloei. De zee, het strand. Lekkere wandelingen. Ik hóud ervan!
  • Uiteraard vind ik het heerlijk om met mijn kinderen te zijn. Genieten!
  • Last but not least: met alles wie ik ben geloof ik in liefde als basis van alles. Liefde die weer vrij geleefd kan worden brengt rust, plezier, eigenheid, verbinding.

Een mooiere wereld. En daar draag ik maar wat graag mijn steentje aan bij – zodat de kinderen van nu dit ook op hun eigen unieke wijze kunnen doen.

Opleiding 1:

Vertel hier kort over deze opleiding. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Opleiding 2:

Vertel hier kort over deze opleiding. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Opleiding 3:

Vertel hier kort over deze opleiding. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Meer over mij…

Ik gun iedereen een Willemijn! ♥ ~ Kim

Ben jij op zoek naar ondersteuning bij de uitdaging waar je kind, jij, jullie instaan?

Ik kijk met liefde met je mee!